2023-07-31 11.31.56

De vakantie is voorbij, je reis kan beginnen!

De vakantie is voorbij, je reis kan beginnen!

Hoe is jouw vakantie geweest? Heb je je helemaal kunnen ‘overgeven’ aan het vakantiegevoel of tussendoor een beetje gewerkt? Of, niet echt gewerkt, maar wel veel nagedacht over wat je allemaal wilt gaan doen, deze laatste ‘helft’ van het jaar?

Sinds ik ondernemer ben, jeuken mijn handen tegen het einde van de vakantie om weer lekker aan de slag te gaan. Lees dit blog! Ik beloof je dat het je inspireert om in beweging te komen en je dromen te verwezenlijken.

 

Een vakantie is niet hetzelfde als een reis

Ben ik een workaholic? Zo’n kerel die niet weet wat hij met zijn vrije tijd moet doen en blij is dat hij weer kan werken? Nee, dat zeker niet, maar ik heb wel dromen en ambities en die kan ik alleen waarmaken als ik zelf in beweging kom.

In mijn vakantie – dit jaar naar onder andere Slovenië, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk – rust ik uit en doe ik leuke dingen met mijn vrouw en kinderen. We wandelen in de bergen en bezoeken pittoreske stadjes. Heerlijk om te doen, iets leukers is er wat mij betreft niet.

In zorg ook voor mijn ‘mijmermomenten’. Momenten die ik zelf pak – alleen, in alle rust – om na te denken over de koers die ik vaar met mijn bedrijf en met mijn leven. En jij? Mijmer jij ook wel eens? Ik stel mijzelf dan bijvoorbeeld de vraag: “Als ik blijf doen wat ik deed, bereik ik dan wat ik wil bereiken?” En ook: “Wat moet ik doen (of laten!) om de dromen die ik heb en de plannen die ik al heb gemaakt, te verwezenlijken?”

Heb jij ook tijdens je vakantie nagedacht over je reis, die je na de vakantie wilt maken?

 

Spreek je dromen uit

De afgelopen jaren heb ik iets belangrijks geleerd: om je dromen uit te laten komen moet je erin geloven èn… ze aan anderen vertellen. Geloof me… alleen erin geloven is niet genoeg. Praat erover, neem anderen mee in je dromen en zorg dat ook zij in je droom gaan geloven.

Het delen van je dromen vergroot je commitment, je toewijding en … anderen gaan je helpen. Je zult hulp krijgen uit hoeken waar je het niet had verwacht. Deuren gaan voor je open, die voorheen gesloten bleven. De mensen om je heen gaan geven. Vraag hulp en… veel belangrijker: durf hulp die je ontvangt, te accepteren. 

Word een uitstekende ‘ontvanger’. Voor heel veel mensen is dit iets heel erg moeilijks. Ook voor mij was dit zo, maar zal ik je eens wat vertellen? Elke keer dat ik hulp vraag en durf te ontvangen, groei ik.

 

Mijn eigenwaarde stijgt.

En dat gun ik jou ook.

 

Mijn ‘challenges’ dit najaar

Natuurlijk heb ik zakelijke dromen, zakelijke doelen. Dit najaar komen er 2 (!) nieuwe boeken van mij uit. Ten eerste het boek ‘Gefeliciteerd met je eigen bedrijf’ wat een nieuwe uitgave is van de bestseller “Nooit meer voor een baas je bed uit!”. We hebben het boek geactualiseerd en voorzien van een nieuwe titel en cover. In december ligt het in de (online) boekwinkels!

Daarnaast komt mijn boek over “Cyberveiligheid voor senioren” eind dit jaar uit. Een beetje een vreemde eend in de bijt misschien, omdat ik vooral ondernemersboeken schrijf. Maar soms moet je ook iets doen wat je gewoon erg belangrijk vindt. Ik weet door het geven van vele trainingen over dit onderwerp aan deze doelgroep gewoon erg goed welke taal ze spreken en het gaat me aan het hart dat veel senioren online worden besodemieterd. En daardoor ook vaak erg bang zijn om online te gaan in de angst dat ze iets verkeerd doen. Om die reden besloot ik eerder dit jaar mijn kennis zo laagdrempelig mogelijk te delen met deze senioren in de vorm van een boek. En dat past daar weer erg goed bij mijn missie: ingewikkelde zaken zo helder mogelijk uitleggen.

Terug naar het verdwalen: ik kan je vertellen dat het heerlijk is als je na wat mijmeren en (ver)dwalen weer ziet welke kant je op wil met je bedrijf. Toch kan het soms nodig zijn dat je wat hulp nodig hebt hierbij, een gids als het ware, die je een beetje de weg kan wijzen in het doolhof.

Wat wil jij dit jaar in elk geval nog bereiken en wat voor hulp kun je daarbij gebruiken? Deel het met mij via mijn contactformulier, dan help ik je op weg!

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De moeite om te lezen

Maak GRATIS kennis met ons cursusmateriaal t.w.v. € 49,-!

Ontvang 3 lessen en start je ondernemersreis!

image-1